imalopolska

Centrum Prasowe PAP: wyspecjalizowane centrum organizacji wydarzeń

1_33.jpg

Fot. PAP – Centrum Prasowe PAP

Centrum Prasowe PAP to multimedialne centrum konferencyjne specjalizujące się w organizacji konferencji prasowych, debat, webinarów oraz kompleksowej obsłudze medialnej. Wieloletnie doświadczenia pozwoliły nam na wypracowanie ścieżek dotarcia do szerokiego grona dziennikarzy oraz redakcji ogólnopolskich i lokalnych.

Realizujemy wydarzenia w trzech formatach: online, hybrydowym i stacjonarnym (w siedzibie klienta lub siedzibie PAP, w centrum Warszawy: Bracka 6/8), dostosowując się do indywidualnych potrzeb związanych z liczbą prelegentów, uczestników czy wyborem języka spotkania.

„Każdego tygodnia realizujemy od kilku do kilkunastu wydarzeń. Wykonujemy dla naszych klientów całą pracę związaną z przygotowaniem konferencji czy debaty, zaproszeniem dziennikarzy oraz realizacją i transmisją. Zapewniamy również obsługę medialną – czyli przygotowanie profesjonalnej relacji reporterskiej, fotograficznej i filmowej z wydarzenia” – mówi Ryszard Niżewski dyrektor Biura Produktów i Usług Medialnych PAP.

Pomagamy w opracowaniu zakresu merytorycznego oraz oprawy graficznej spotkania. Czuwamy nad agendą wydarzenia i zaproszeniem ekspertów biorących udział w dyskusji lub prezentacjach.

W zależności od przyjętej formuły, uczestnicy mogą być słuchaczami, ale mogą także brać czynny udział w wydarzeniu, zadając pytania ekspertom „na czacie”. Moderatorem spotkania może być dziennikarz PAP specjalizujący się w danej tematyce lub przedstawiciel partnera.

Wydarzenia promujemy dwoma kanałami: powiadamiamy mailowo dziennikarzy zainteresowanych danym tematem oraz publikujemy zapowiedź w kalendariach PAP, od których większość redakcji prasowych w Polsce rozpoczyna swój dzień pracy.

Chcąc docierać do jak największej liczby odbiorców, organizujemy wielokanałową transmisję live wydarzenia na portalach oraz serwisach społecznościowych PAP oraz profilach czy stronach www partnerów.

W kilka godzin po wydarzeniu nagrania ze spotkań są publikowane i udostępnianie na stałe na portalu PAP dla mediów: pap-mediaroom.pl. Z tego miejsca można zarówno odtwarzać, jak też udostępniać i pobierać zapisy wideo konferencji czy debat.

Relacje tekstowe z wydarzenia są przygotowywane przez dziennikarzy PAP zgodnie ze  standardami obowiązującymi w Polskiej Agencji Prasowej, która jest źródłem wiarygodnych i rzetelnych informacji.

W ramach obsługi medialnej zapewniamy ponadto nagranie i montaż materiału wideo z wypowiedziami prelegentów oraz przygotowanie fotorelacji. Zdjęcia są udostępniane klientom w trybie online na dedykowanej platformie www jeszcze w trakcie trwania wydarzenia. Pakiety zdjęć przekazujemy partnerom z pełnią praw do dalszego wykorzystania, a kilka wybranych fotografii dołączamy do tekstu dystrybuowanego w serwisach PAP.

Docieramy do mediów ogólnopolskich oraz lokalnych wykorzystując portale PAP oraz tematyczne bazy mailingowe. Publikujemy informacje m.in. na ogólnodostępnym portalu – pap.pl, w serwisie dla mediów, skąd bezpłatnie można przeglądać i pobierać zamieszczane treści – pap-mediaroom.pl, a przede wszystkim w Codziennym Serwisie Informacyjnym PAP, z którego korzystają największe polskie media, instytucje państwowe, samorządowe, przedstawiciele biznesu, organizacji pozarządowych.

Centrum Prasowe PAP mieści się w samym sercu Warszawy. Od momentu jego uruchomienia  w 2004 roku stawiamy na niezawodność w organizacji wydarzeń. Doceniło nas wielu klientów, którzy współpracują z nami do dzisiaj. Za nami już blisko 5500 zrealizowanych wydarzeń oraz transmisji wideo.

Zapoznaj się z ofertą https://centrumprasowe.pap.pl/.

Źródło informacji: PAP MediaRoom

Source link